Doplňkové penzijní spoření se opravdu vyplatí a přitom ho nikdo nepropaguje

Chcete zhodnotit své peníze garantovanými 30 % ročně? Čtěte dále.

Stát svými zmatenými kroky lidem zamotal hlavu, a tak není náhodou, že III. pilíř penzijního spoření, tzv. doplňkové penzijní spoření není především u mladých lidí příliš známé. Lidé mají stále v paměti penzijní připojištění se svými investičními fondy a jeho provázanost s životním pojištěním. II. pilíř důchodového spoření byl však v roce 2016 vládou zrušen. (I. pilíř je pro občany dobře známý, jako povinná platba na sociální pojištění, ze které jsou na přímo placeny důchody).

Míra roční inflace v ČR se očekává okolo 3 % ročně. Díky doplňkovému penzijnímu spoření můžete své úspory ochránit.

Chtěl jsem tímto článkem přilákat pozornost k tomuto podle mě velmi výhodnému finančnímu produktu silně podporovaným státem, i když se o něm leckterý finanční poradce nezmíní (snad kvůli nízké provizi). K doplňkovému penzijnímu spoření tedy III. pilíři spoření na důchod.

Při spoření 300 Kč měsíčně dostanete k Vašim třem stovkám 90 Kč měsíčně od státu. To je okamžité zhodnocení peněz 30 % p.a. bez jakéhokoliv rizika. Která banka či investiční fond Vám zhodnotí peníze 30 procenty ročně?

Máte zájem o výhodné penzijní spoření? Vyplňte formulář nahoře na stránce o penzijním spoření a nechte se kontaktovat s nabídkou.

Takto vysoké zhodnocení není bohužel možné pro jakoukoliv částku. Při spoření 1.000 Kč měsíčně je příspěvek státu dokonce 230 Kč. To je zhodnocení 23 % ročně, avšak při spoření vyšší částky se již státní příspěvek nezvyšuje. Až do částky 3000 Kč je možné si penzijní spoření odečíst z daní max. do výše 24.000 Kč ročně. Vyplatí se tedy spořit alespoň 300 Kč, ale ideálně 1000 Kč měsíčně a pokud to Vaše příjmy umožňují, tak 3000 Kč měsíčně.

Výše zhodnocení penzijního spoření

Naspořené peníze jsou ukládány do podílových fondů, které musí být schváleny státem. Při výběru konzervativních a etických fondů pojišťovny garantují, že účastník dostane minimálně to, co vložil plus státní příspěvek.

Více informací naleznete na stránce o penzijním spoření, kde jsou podrobně popsány výše státních příspěvků a daňové úlevy. Jaké máte zkušenosti s penzijním spořením Vy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *